Steffie, de schoolhond van het Pieter Zeeman Lyceum

Wist je dat we op het Pieter Zeeman Lyceum een huisdier hebben? Deze lieve labrador heet Steffie en je vindt haar in de Tom-klas op de eerste verdieping van de school. De Tom-klas is een plek in de school voor leerlingen die wat extra ondersteuning nodig hebben, op allerlei gebieden. Buiten schooltijd en in de vakanties woont Steffie bij de teamleider pro/bk/mavo, mevrouw Crijnen.

Hoewel het natuurlijk heel gezellig is, zo’n schoolhond, is Steffie er niet alleen maar voor de gezelligheid. Ze is ook niet zomaar een gewone hond: ze is opgeleid tot hulphond bij de stichting Vom Falorie. Het fijne van Steffie is dat ze nooit oordeelt, maar wel kan troosten. Ze kan heel goed aanvoelen dat je even niet lekker in je vel zit en ervoor zorgen dat je je wat beter voelt door gewoon eventjes haar kop tegen je arm of been te leggen. Ook als het gewoon heel goed met je gaat is het omgaan met een hond trouwens een leuke en leerzame ervaring.

Er is heel veel onderzoek gedaan naar hoe honden kunnen helpen op school. Daarom weten we nu dat een schoolhond kan helpen bij het ontwikkelen van sociaal gedrag, taalgebruik en communicatie. Ook kan een hond helpen bij het leren leren en bij het leren om samen te werken, verantwoordelijkheid te nemen en taken te verdelen. Daarnaast kan een schoolhond ervoor zorgen dat leerlingen positiever gaan denken over leren en dat ze beter in hun vel komen te zitten.

Steffie wordt op het Pieter Zeeman Lyceum vooral ingezet bij leerlingen die even tot rust moeten komen of wat spanning kwijt moeten raken. Zij is op vaste tijden in de Tom-klas, maar ook op andere momenten als ze even nodig is. Als ze niet aan het werk is, blijft zij in het kantoor van mevrouw Crijnen. Dat kantoor en de Tom-klas zijn trouwens ook de enige plekken in school waar Steffie mag verblijven.

Bij de leerlingen die in de Tom-klas komen, wordt natuurlijk vooraf wel gevraagd of zij niet bang of allergisch zijn voor honden. Als dat wel zo is, gaat Steffie gewoon even naar haar andere plek in het kantoor van mevrouw Crijnen. De Tom-klas wordt goed geventileerd en elke dag goed schoongemaakt.

Ga voor het Goese Lyceum

En haal het beste uit jezelf.

Contactgegevens

Adres

Pontes, Het Goese Lyceum
Oranjeweg 90
4461 LR Goes

Telefoon & e-mail

T: 0113-216971
E: info.oranjeweg@goeselyceum.nl

Contactgegevens

Adres
Het Goese Lyceum
Bergweg  14
4461 NB
Telefoon &  e-mail
0113-212930
info.bergweg@goeselyceum.nl


Social media

Contact gegevens

Pieter Zeeman Lyceum
Hatfieldpark 2
4301 XC Zierikzee
info@pieterzeemanlyceum.nl
0111 415 751

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work