Sponsoring en gastles bouwen, wonen en interieur

 
Nadat vorige week vanuit Plastica een sponsoring in materialen ter waarde van 
€ 270 bij ons beroepsgericht profiel is binnengekomen, hebben we afgelopen donderdag een gastles in het plakken van HPL (High Pressure Laminate) gekregen van dhr. Manders van de firma Meiboom. Meiboom heeft ons de nieuwste ontwikkeling, de LX25X-lijm, geleverd. Deze contactlijm is vrij van zowel schadelijke als irriterende oplosmiddelen, dus beter voor mens en milieu.

Na de instructie en demonstratie van dhr. Manders konden de leerlingen zelf aan de slag. Met het lijmpistool werd geoefend in het gelijkmatig en op de juiste manier aanbrengen van de lijm op het stuk HPL en het stuk MDF. Na het inspuiten werd de HPL op het MDF geplakt en stevig aangedrukt, wat een nauwkeurig klusje was om dat het principe ‘vast-is-vast’ geldt bij deze lijm. Vervolgens werden de randen netjes afgewerkt door met een kantenfrees de overtollige HPL gelijk te frezen met de MDF.

Het was een geslaagde gastles waarbij iedereen zich van zijn beste kant liet zien. Geweldig dat de  firma Meiboom en Plastica dit hebben mogelijk gemaakt!
Media
  • 20190313Artikel van BWI

Ga voor het Goese Lyceum

En haal het beste uit jezelf.

Contactgegevens

Adres

Pontes, Het Goese Lyceum
Oranjeweg 90
4461 LR Goes

Telefoon & e-mail

T: 0113-216971
E: info.oranjeweg@goeselyceum.nl

Contactgegevens

Adres
Het Goese Lyceum
Bergweg  14
4461 NB
Telefoon &  e-mail
0113-212930
info.bergweg@goeselyceum.nl


Social media

Contact gegevens

Pieter Zeeman Lyceum
Hatfieldpark 2
4301 XC Zierikzee
info@pieterzeemanlyceum.nl
0111 415 751

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work