Open dag woensdag 23 januari 2019

Om kennis te kunnen maken met het onderwijs op Pieter Zeeman, organiseert onze school een open dag op woensdag 23 januari 2019. Tijdens onze open dag is alles wat we in huis hebben te zien en te ervaren.

De dag bestaat uit een middag- en een avondgedeelte. De open middag start om 13.15 uur en eindigt om 16.30 uur. Het middagprogramma is gericht op de leerlingen, maar ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom. De leerlingen gaan in groepjes van vijf, samen met een reisleider, door de ‘werelden’ in onze school. Ouders/verzorgers kunnen zich aansluiten bij het groepje waar de zoon/dochter in zit.

De open avond start om 19.15 uur en eindigt rond 21.30 uur. De avond is gericht op de leerlingen en ouders/verzorgers. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een plattegrond met daarbij een overzicht van onze werelden en de starttijden van de diverse voorlichtingen en rondleidingen. De eerste voorlichtingsrondes en rondleidingen starten om 19.30 uur. 

Onze leerlingen staan klaar om de weg te wijzen, maar bezoekers mogen ook zelf de school door om alles te bekijken en korte introductielessen te volgen. In de verschillende werelden komen alle afdelingen en vakken aan bod.

We bieden tijdens deze avond de volgende voorlichtingen: 

- leerlingenzorg 

- praktijkonderwijs 

- inrichting onderwijs vmbo basis/kader 

- inrichting onderwijs mavo 

- inrichting onderwijs havo/vwo. 

Er is gedurende de hele middag en avond voldoende gelegenheid vragen te stellen over de school of het voortgezet onderwijs in het algemeen. Er is in de avond zelfs een infobalie waar alle vragen mogen worden gesteld.

Het is mogelijk beide dagdelen of slechts een van de twee dagdelen naar de open dag te gaan. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste leerling uit groep 8,

Volgend schooljaar ben je geen basisschoolleerling meer, maar een echte brugklasser! Misschien ben je al bij ons op werkbezoek geweest en/of heb je meegedaan aan de Pieter Zeeman Experience: dan heb je al een klein stukje kunnen zien van onze school. Tijdens de open dag laten we je álles zien. 

Wij zouden het daarom heel leuk vinden als je op woensdag 23 januari 2019 een kijkje op onze school komt nemen. 

De dag bestaat uit twee delen. Het middagprogramma start om 13.15 uur en duurt tot 16.30 uur. Kom op tijd, dan kun je alles meemaken! Tijdens de open middag bezoek je samen met een ‘reisleider’ onze ‘werelden’. In de werelden krijg je alle afdelingen en vakken te zien en kun je minilessen volgen. Zo kun je goed zien hoe het gaat hier op school.

Iedere reisleider neemt een groepje van vijf leerlingen mee. Het is handig wanneer je van tevoren al zo'n groepje maakt en op de open middag samen naar onze school komt. Je juf of meester op de basisschool kan misschien helpen bij het maken van een groepje. Je ouder/verzorger mag natuurlijk ook mee: hij/zij gaat dan mee met jouw groep.

‘s Avonds kun je de school aan je ouder(s)/verzorger(s) laten zien; dan ben je zelf al een beetje de reisleider. Je kunt dan ook nog eens teruggaan naar een wereld die je ‘s middags al was opgevallen en die je nog een keer wil bekijken. Ook zijn er voorlichtingspresentaties over allerlei onderwerpen. Die zijn bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s), maar jij mag hier natuurlijk ook bij zijn. Daarnaast worden er verschillende rondleidingen gegeven: die zijn voor je ouders/verzorgers én voor jou. De open avond begint om 19.15 en is om ongeveer 21.30 uur afgelopen.

Het is het leukst als je 's middags en 's avonds komt, maar je kunt ook kiezen voor een van de twee.


Wij hopen je te begroeten op 23 januari 2019!

 


Media
  • PONTES_Pieter-Zeeman_Zierikzee_FC2

Ga voor het Goese Lyceum

En haal het beste uit jezelf.

Contactgegevens

Adres

Pontes, Het Goese Lyceum
Oranjeweg 90
4461 LR Goes

Telefoon & e-mail

T: 0113-216971
E: info.oranjeweg@goeselyceum.nl

Contactgegevens

Adres
Het Goese Lyceum
Bergweg  14
4461 NB
Telefoon &  e-mail
0113-212930
info.bergweg@goeselyceum.nl


Social media

Contact gegevens

Pieter Zeeman Lyceum
Hatfieldpark 2
4301 XC Zierikzee
info@pieterzeemanlyceum.nl
0111 415 751

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work