Onderwijsprijs Provincie Zeeland 2017-2019

Uitreiking op 14 november 2018
Provinciehuis Abdij 6 Middelburg
Zie ook de pagina van Omroep Zeeland

 

Zes scholen, waarvan maar liefst drie uit Terneuzen, zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs Zeeland. Die tweejaarlijkse prijs wordt op 14 november uitgereikt in Middelburg. De winnaar mag Zeeland vertegenwoordigen bij de Nationale Onderwijsprijs.

De genomineerde middelbare scholen:


1. Voortgezet onderwijs Terneuzen, Centrum voor Toptechniek Reynaert College, Hulst; Zwin College, Oostburg; Lodewijk College, Terneuzen; Scalda, Terneuzen Contactpersoon: Ruud Eggermont. 


Om duurzame oplossingen voor het mogelijk verlies van technische opleidingen en banen in de krimpregio Zeeuws-Vlaanderen te vinden, hebben drie vo-scholen en een mbo-school de handen ineen geslagen. In eerste instantie heeft dat heeft een Vakmanschapsroute Techniek opgeleverd, een zelf vormgegeven, doorlopende leerroute Techniek naar een mbo-kwalificatie. Tegelijkertijd moest een techniekvoorziening gerealiseerd worden om de duurzaamheid van deze relatief dure opleidingen te garanderen en een fysieke omgeving te creëren waarbinnen die doorlopende leerroute zichtbaar werd. Dat heeft geresulteerd in een mooi, goed uitgerust Centrum voor Toptechniek in Terneuzen, waarvan niet alleen de participerende scholen gebruikmaken

2. Terneuzen, Lodewijk College Contactpersoon: Birgitte van de Calseyde

Tijdens het schooljaar ’15-’16 kreeg de school voor de eerste keer te maken met anderstalige nieuwkomers uit een AZC. Hier kwam eind augustus 2016 abrupt een eind aan; het AZC in Hoek ging dicht. Schooljaar ’16-’17 werd vervolgens gekenmerkt door een gestage toestroom van statushouders. Daarnaast stroomt er een grote groep andere anderstalige leerlingen in; denk daarbij aan expats en arbeidsmigranten uit de EU. De meeste van deze leerlingen zullen in principe in Zeeuws-Vlaanderen blijven en hier hun toekomst opbouwen. In het voorjaar 2017 is daarom besloten om extra aandacht te besteden aan de toch zeer specifieke en waterrijke regio Zeeland.

3. Zierikzee, Pontes Pieter Zeeman Contactpersoon: Karin den Haan

Rond het thema Amazone heeft de school een groot(s) project opgezet met een gezamenlijke start en einde voor alle leerlingen. Ze kregen diverse grote optredens te zien in en buiten de school. Gedurende het jaar hebben ze samen een prachtig decor gemaakt. Alle lessen waren gekoppeld aan het thema met lesbrieven voor alle vakken, die jaarlijks kunnen worden gebruikt. De leerlingen hebben samen Surinaamse hapjes gemaakt, Inca-aardewerk, Incatempels van hout en metaal. Er zijn dertig grote weeframen gemaakt, waarbij met stroken stof kleden zijn vervaardigd. Alle kinderen werden geschminkt als apen, bloemen vlinders enz. Er is een slangenman op school geweest en een man met ara’s… WNF heeft een bijdrage geleverd. Ook de examenklassen Mavo tekenden voor het thema.

Programma
  • 13.30 uur Ontvangst van de genodigden in de Filmzaal van het provinciehuis. Er is een kleine expositie van de genomineerde scholen.
  • 14.00 uur Opening door presentator Dick-Gerd Smid Toelichting op de Nationale Onderwijsprijs door Kees Koppers, directeur van het INOP
  • 14.10 uur Presentatie van de inzending door de genomineerde scholen uit de categorie primair onderwijs: • Heinkenszand, Omnis Kindcentrum De Reiger • Nisse, Groen OKC De Meidoorn • Terneuzen, Basisschool De Twijn Presentatie van de inzending door de genomineerde scholen uit de categorie voortgezet onderwijs: • Terneuzen, Lodewijk College • Terneuzen, Centrum voor Toptechniek (meerdere scholen) • Zierikzee, Pontes Pieter Zeeman
  • 15.15 uur Pauze. De stemmen voor de Publieksprijs (beste presentatie) worden geteld.
  • 15.30 uur De jury is aan het woord. Gedeputeerde Harry van der Maas maakt de winnaars bekend van de Onderwijsprijs Zeeland en de Publieksprijs. Afsluiting door de presentator.
  • 15.50 uur Gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.
Media
  • 20181113BekendmakingOnderwijsprijs

Ga voor het Goese Lyceum

En haal het beste uit jezelf.

Contactgegevens

Adres

Pontes, Het Goese Lyceum
Oranjeweg 90
4461 LR Goes

Telefoon & e-mail

T: 0113-216971
E: info.oranjeweg@goeselyceum.nl

Contactgegevens

Adres
Het Goese Lyceum
Bergweg  14
4461 NB
Telefoon &  e-mail
0113-212930
info.bergweg@goeselyceum.nl


Social media

Contact gegevens

Pieter Zeeman Lyceum
Hatfieldpark 2
4301 XC Zierikzee
info@pieterzeemanlyceum.nl
0111 415 751

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work